Zaloguj się | Zarejestruj się
Polityka prywatności

Szanujemy Twoje prawo do prywatności, dlatego prezentujemy nasze stanowisko w sprawie zasad gromadzenia, przetwarzania oraz wykorzystywania informacji o Klientach.


DEKLARACJA OCHRONY PRYWATNOŚCI DANYCH

Zobowiązujemy się do zachowania tajemnicy w zakresie danych wprowadzonych w ankiecie rejestracyjnej. Dane te wykorzystywane będą zgodnie z regulaminem, wyłącznie w celu realizacji zamówień i nie będą udostępniane osobom trzecim. Zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku "O ochronie danych osobowych", Klienci sklepu mają prawo do wglądu w swoje dane, poprawiania swoich danych oraz żądania usunięcia swoich danych z bazy.


JAKIE INFORMACJE OSOBISTE SĄ GROMADZONE I WYKORZYSTYWANE ?


Każdy Klient korzystający z naszego serwisu pozostaje anonimowy tak długo, aż sam zdecyduje inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach jak np. adres IP są przez nas wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją. Poza tym adresy IP mogą być wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie). Założenie konta wymaga wypełnienia formularza, w którym należy podać informacje umożliwiające skontaktowanie się z użytkownikiem (np. adres e-mail) oraz informacje umożliwiające potwierdzenie i wysłanie zmówienia. Informacje podane w formularzu są przez nas wykorzystywane do niezbędnych kontaktów z naszymi Klientami w celu realizacji zamówień lub reklamy, jeżeli wyraziliście Państwo na to zgodę podczas rejestracji.


PRAWO WYBORU

Realizacja zamówienia wymaga podania danych umożliwiających potwierdzenie i wysyłkę zamówienia. Założenie konta jest dobrowolną decyzją Klienta i może on w każdej chwili z tego zrezygnować. Jednakże posiadanie konta daje pewne udogodnienia jak np. wgląd w historię swoich zamówień, sprawdzenie w jakim etapie realizacji jest zamówienie, informacje o nowościach, promocjach, etc.


W JAKI SPOSÓB CHRONIONE SĄ INFORMACJE ?

Informacje są przechowywane i przetwarzane z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa.


UDOSTĘPNIANIE INFORMACJI INNYM PODMIOTOM

Informacje osobowe mogą być udostępniane tylko instytucjom i organom przewidzianym polskim prawem. Na podstawie uzyskanych informacji mogą być sporządzane zbiorcze zestawienia statystyczne, które nie zawierają danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników.

Serwis Ceneo
Klient dokonujący zakupu w sklepie wyraża zgodę na przekazanie swojego adresu e - mail do Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu oraz na przetwarzanie przez sklep Strefa Urody oraz Grupa Allegro Sp. z o.o., moich danych osobowych w celu wypełnienia ankiety z opinią o dokonanej transakcji w Sklepie Strefa Urody (zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997).
 

PRAWO DO WGLĄDU, POPRAWIENIA I USUNIĘCIA INFORMACJI

Każdy klient po zalogowaniu ma dostęp do swojego konta, co pozwala mu na bezpośredni wgląd, modyfikację i usunięcie posiadanych przez nas danych osobowych. W przypadku, gdyby Klient uznał takie rozwiązanie za niewystarczające, może zwrócić się do nas o modyfikację lub usunięcie swoich danych osobowych z bazy.


PYTANIA

Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony prywatności.
Rozwój technologii powoduje, że nasza polityka ochrony prywatności może ulegać zmianom, o których będziemy informować na tej stronie. Jesteśmy otwarci na wszelkie opinie i uwagi naszych Klientów dotyczące zachowania poufności informacji. Prosimy je kierować pocztą elektroniczną na adres: biuro@super-sklep.co

POLITYKA COOKIES


1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.


2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest administrator Serwisu www.super-sklep.co RUDYK PERFECT HAIR ADAM RUDYK z siedzibą pod adresem 58-316 Wałbrzych, ul. Hetmańsa 5e

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) Dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb

b) Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c) Utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

super-sklep.co biuro
pon-pt: 9:00 - 17:00
tel. 506 225 983